Антиейджинг - Храненето
Как полуфабрикатите ще станат по-безвредниhealth.bg 2011-08-16
Изследователите измислиха как да направят полуфабрикатите по-привлекателни. Някои аромати, по мнението им, могат да излъжат мозъка и да направят храната по безсолна.По този начин учените от Университета в Бургундия, Франция предлагат да се намали употребата на сол, която повишава кръвното налягане, увеличава риска от сърдечносъдови заболявания и даже скъсява продължителността на живота. По данни на експертите интензивността на някои аромати би могла да намали употребата на сол в тези продукти с 25% и те да станат по-предпочитани заради това. Така учените се стремят да намалят вредата от фастфуд храните и полуфабрикатите, които съдържат много сол. В списъка на предпочитаните аромати попадат 14. В това число и любимият на много хора аромат на сирене, бекон и сардини. Ароматите на орехи, шунка, цаца са способни да увеличат солеността на храната в съзнанието на човека. Те включват асоциативната памет и представата за аромата свързана със соления вкус. Ароматите могат да се създадат изкуствено без промяна на солта и мазнините и по този начин ще се получи полезен продукт без загуба на вкуса. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |